Αύγουστος 2024: Οι διελεύσεις και οι όψεις του πιο ανέμελου μήνα του χρόνου

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που θα μας ταλαιπωρήσει με την τελειομανία που θα μας πιάσει, καθώς θα επιδιώκουμε σε κάθε τι που κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό θα οφείλεται στην εξαιρετικά έντονη επιρροή της Παρθένου, καθώς σχεδόν όλοι οι προσωπικοί πλανήτες, με μοναδική εξαίρεση τον Άρη, θα διέρχονται για ένα τουλάχιστον διάστημα του μήνα το ζώδιο αυτό της γης.

Ο Ήλιος βρίσκεται στις αρχές του Αυγούστου στον Λέοντα και αναμένεται να περάσει στην Παρθένο στις 22/08. Ο Ερμής βρίσκεται ήδη στην Παρθένο από τις 26 Ιουλίου, θα γυρίσει όμως ανάδρομος στις 5 Αυγούστου. Στις 13/08 θα επιστρέψει ανάδρομος στον Λέοντα, όπου και θα κλείσει τον παρόντα ανάδρομο του κύκλο στις 28 Αυγούστου. Η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο στις 5 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση της αυτή στις 29/08. Ο Άρης συνεχίζει να διέρχεται τους Διδύμους και στις 4 Σεπτεμβρίου θα περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου. Οι εξωτερικοί πλανήτες δεν παρουσιάζουν καμία αλλαγή στην κίνηση τους μέσα στον μήνα.

Ο τελευταίος μήνας λοιπόν του καλοκαιριού θα είναι ένας μήνας αυξημένων απαιτήσεων, τόσο από τον εαυτό μας, όσο και από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν στην προσωπική και ιδίως στην επαγγελματική μας ζωή. Θα είμαστε σχολαστικοί, επιλεκτικοί και επικριτικοί. Τυχόν παραλήψεις ή λάθη θα έχουν ανεπιθύμητες συνέπειες και ίσως να προκύψουν καταστάσεις, ιδίως με τον Ερμή ανάδρομο καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του μήνα, που θα πρέπει να απολογηθούμε ή να ζητήσουμε συγγνώμη από τα άτομα που θα φέρουν την ευθύνη.

Ο συνδυασμός Αφροδίτης και ανάδρομου Ερμή στην Παρθένο μας ωθεί στο να δουλέψουμε σκληρά, να κατανοήσουμε σε βάθος τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και να αντιληφθούμε τις διάφορες αποχρώσεις τους, ώστε να τα επιλύσουμε με επιτυχία. Κάποια ζητήματα ίσως να πρέπει να μπουν κάτω από το μικροσκόπιο, για να γίνουν εμφανείς οι συνιστώσες τους. Όσων η εργασία βασίζεται στην ανάλυση της λεπτομέρειας, θα έχουν το διάστημα αυτό μεγαλύτερη εύνοια και αυξημένη κερδοφορία. Το επαγγελματικό προφίλ και η φήμη θα διαδραματίσουν εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο στις συνεργασίες που θα συναφθούν. Μεγάλο πλεονέκτημα θα αποτελέσει τώρα η εξειδίκευση που θα έχουμε στο αντικείμενο μας και η εκτεταμένη εργασιακή μας εμπειρία. Τύχη στα επαγγελματικά αναμένεται να έχουν μέσα στον μήνα οι λογιστές, οι γιατροί, οι προγραμματιστές, οι οικονομολόγοι και οι μηχανικοί ή οι ειδικοί συντήρησης.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2024

Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη από τις 22 Ιουλίου στο ζώδιο της κυριαρχίας του, τον Λέοντα, χρωματίζοντας την περίοδο αυτή του έτους με την έντονη ανάγκη μας για επιτυχία, αναγνώριση των προσπαθειών μας αλλά και προβολή. Δεν μας αρκεί αν είμαστε καλοί, θέλουμε να μας το δείχνουν και να το αναγνωρίζουν δημόσια. Οι προβολείς της δημοσιότητας θέλουμε να είναι στραμμένοι επάνω μας και να απολαμβάνουμε τον θαυμασμό των γύρω μας. Γιατί το κέντρο της σκηνής είναι το μέρος εκείνο που μπορούμε να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ηγετικές μας ικανότητες.

Το ζώδιο του Λέοντα δεν έχει τυχαία σαν σύμβολο του τον βασιλιά της ζούγκλας. Οι εκπρόσωποι του θέλουν να τους σέβονται, να τους εκτιμούν, να τους θαυμάζουν για την μεγαλοπρέπεια και τα κατορθώματά τους και να το δείχνουν με κάθε δυνατό τρόπο. Σαν ζώδιο είναι αισιόδοξοι, ιδεαλιστές, υπερήφανοι, δημιουργικοί, γενναιόδωροι και ρομαντικοί, μπορεί να είναι όμως και δεσποτικοί, μεγαλομανείς, πομπώδεις και φαντασμένοι. Η έλλειψη μέτρου, συνδυασμένη με την άκρατη φιλοδοξία και την πηγαία τους αισιοδοξία, μπορεί να τους οδηγήσει σε τραγικά λάθη που θα τους στοιχίσουν σημαντικά τους επιτεύγματα.

Στις 22 Αυγούστου εισέρχεται ο Ήλιος στην Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Η Παρθένος, ένα ζώδιο της γης με κυβερνήτη της τον Ερμή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το ζώδιο με την πιο ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος. Αποστρέφεται την τεμπελιά και την βραδύτητα, έχει αυξημένη αντίληψη και λογική, και κυρίως, χρειάζεται τάξη για να λειτουργήσει.

Η εμμονή στην λεπτομέρεια είναι αυτή που φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δυστυχώς όμως κάποιες φορές μπορεί να χαθούν σημαντικές πλευρές των ζητημάτων, επειδή η προσοχή ήταν εστιασμένη σε μικρά και ασήμαντα. Το θετικότερο τους όμως στοιχείο, είναι η ικανότητα τους να αναλύουν τα δεδομένα κάθε ζητήματος και να φτάνουν σε κάποιο συμπέρασμα. Θα πρέπει να μάθουν ωστόσο να ξεχωρίζουν το σημαντικό από το ασήμαντο, ώστε να μην χάνουν χρόνο και ενέργεια με κάθε ανούσια λεπτομέρεια.

Επειδή είναι κατά βάση ανασφαλείς, συχνά είναι αναποφάσιστοι. Και η ροπή τους προς την τελειομανία είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν συνειδητά ή ασυναίσθητα, για να δώσουν ώθηση στην αυτοπεποίθηση τους. Είναι σεμνοί, ευγενικοί, ολιγόλογοι και εχέμυθοι, φανατικοί με την υγεία τους, καθώς και με την καθαριότητα, σε στιγμές μικροβιοφοβικοί αλλά και εξαιρετικά γκρινιάρηδες.

Στις 7 Αυγούστου έχουμε την πρώτη όψη του Ήλιου για τον μήνα, ένα εξάγωνο με τον Δία από τους Διδύμους. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει αισιοδοξία, ευτυχία και καλή τύχη. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι η θετική σκέψη προσελκύει θετικά συμβάντα στην ζωή μας, κάτι που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο τις μέρες αυτές. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να πετύχει κανείς αυτό που ονειρεύεται, χωρίς να συναντήσει καμία ουσιαστική αντίσταση στην πορεία. Η έναρξη νέων έργων θα ήταν επωφελής και επικερδής, εάν δεν ήταν ανάδρομος ο Ερμής. Πρόσωπα εξουσίας, που εκπροσωπούνται από τον Δία, όπως είναι οι δικαστές ή όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, μπορεί να είναι ευνοϊκά διακείμενοι ή ακόμη και γενναιόδωροι απέναντι μας. Η ανάπτυξη και η επέκταση όμως δεν είναι απαραίτητα υλικής φύσης, που αυτή την περίοδο εμποδίζεται. Υπάρχει και η πνευματική ανάπτυξη, την οποία τείνουμε να αγνοούμε, και είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας από τα όποια υλικά μας αποκτήματα. Το διάστημα αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε τις γνώσεις μας, να εντρυφήσουμε σε φιλοσοφικά ζητήματα και να ανοίξει το μυαλό μας, ώστε να μπορέσουμε να συλλάβουμε την συνολική εικόνα των πραγμάτων ή την γενεσιουργό τους αιτία. Η θετική αυτή όψη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ουράνιων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος θα ευνοήσει τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.


Ακολουθεί στις 19 Αυγούστου μια σύνοδος Ήλιου-ανάδρομου Ερμή στις 26 μοίρες του Λέοντα, μια όψη που στρέφει την εστίαση μας σε ζητήματα επικοινωνίας και ταξιδιών μικρών αποστάσεων. Φέρνει πνευματική εγρήγορση, οξύνοια, προσαρμοστικότητα και περιέργεια. Είναι μια χρονική στιγμή που μπορεί να έχουμε πολλές επαφές, επανωτά ραντεβού, πολύ μεγαλύτερο φόρτο αλληλογραφίας, συναντήσεις αλλά και κοινωνικές υποχρεώσεις. Θα υπάρχει αυξημένη αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο, με τους οποίους θα μοιραζόμαστε τις ιδέες μας, θα εμπνεόμαστε και θα εμπνέουμε. Οι καινούργιες γνωριμίες θα είναι πολλές, μόνο που δεν θα έχουν ιδιαίτερη διάρκεια στο χρόνο λόγω του ανάδρομου Ερμή. Προσοχή επίσης θα χρειαστεί να μην χάνουμε εύκολα την ψυχραιμία μας και εμπλεκόμαστε σε διαπληκτισμούς και φασαρίες, γιατί οι εντάσεις θα είναι πολλές. Ιδιαίτερη επίδραση θα έχει η σύνοδος στα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαημέρου ή σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στα πιο πάνω ζώδια, γύρω στην 26η μοίρα.

Στις 20 Αυγούστου δε, σχηματίζει ο Ήλιος τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο, που είναι και η τελευταία όψη του μήνα με εμπλεκόμενο τον Ήλιο. Το τετράγωνο μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων μας υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να έχουμε ευελιξία και ανοιχτό μυαλό. Ίσως να αισθανόμαστε τις μέρες γύρω από την όψη κάπως άβολα, αλλά θα πρόκειται για προαίσθημα της επικείμενης αλλαγής και της επερχόμενης αναστάτωσης. Η συσσωρευμένη ένταση ωστόσο μπορεί να μας οδηγήσει σε απρόβλεπτες συμπεριφορές, σε αγένεια ή απότομους τρόπους. Δεν αποκλείονται δε ατυχήματα, λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης και των νεύρων που θα έχουμε. Τα βίαια ξεσπάσματα μας μπορούν τις μέρες αυτές να διώξουν από κοντά μας πολύ σημαντικά πρόσωπα, και ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε την ζημιά που θα κάνουμε. Δεν είναι μια καλή στιγμή επίσης για πειραματισμούς σε ζητήματα τεχνολογίας, καθώς ο Ουρανός κυβερνά την τεχνολογία, τις μηχανικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εάν δεν είμαστε τεχνικοί. Το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού αφορά κατά κύριο λόγο το γ’ δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2024

Ο Ερμής θα κινείται μέσα στον Αύγουστο στο δεύτερο ζώδιο της κυριαρχίας του, στην Παρθένο, μόνο που θα είναι ανάδρομος σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα. Μετά τα μέσα του Αυγούστου υποχωρεί στο ζώδιο του Λέοντα, στο οποίο και θα βρεθεί σε στάση στις 28 του μήνα για να γυρίσει ορθόδρομος. Ο ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο μπορεί να μας υπενθυμίσει χρέη από το παρελθόν, ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις, απλήρωτους λογαριασμούς ή δανειακές υποχρεώσεις που εκκρεμούν. Η προετοιμασία εγγράφων και η υποβολή εκθέσεων ή αναφορών θα απαιτήσουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή τώρα, καθώς είναι πολύ πιθανά κάποια σημαντικά λάθη ή παραλείψεις. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε μέσα στον Αύγουστο την υπογραφή νέων συμφωνιών ή συμβάσεων, εάν έχουμε την δυνατότητα αυτή. Και οι συναλλαγές μας με τις δημόσιες υπηρεσίες όμως αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα και καθυστερήσεις για τους ίδιους λόγους. Το πρώτο μισό του μήνα θα είμαστε πολύ πιο γκρινιάρηδες και εριστικοί, μετά τα μέσα του Αυγούστου δε, μπορεί να είμαστε πιο ευέξαπτοι και επιθετικοί στις επαφές μας.

Πέρα από την σύνοδο Ήλιου-ανάδρομου Ερμή στις 19 Αυγούστου, που αναλύθηκε ήδη, ο πλανήτης εμπλέκεται μέσα στον μήνα στις ακόλουθες όψεις:

Στις 8 Αυγούστου σχηματίζει ο ανάδρομος Ερμής σύνοδο με την Αφροδίτη στην 3η μοίρα της Παρθένου, μια όψη που ενθαρρύνει την προσωπική αλληλεπίδραση, κάνοντας υπό κανονικές συνθήκες τις επικοινωνίες πιο αρμονικές και ευχάριστες. Με τον Ερμή ανάδρομο όμως, αυτό μέλει να αποδειχτεί… Μας βοηθάει να μοιραστούμε την αγάπη και τα συναισθήματα μας και να εκφράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις σκέψεις και τα οράματα μας. Δώρα είναι πιθανά τις μέρες αυτές, καθώς μέσα από αυτά δείχνουμε την εκτίμηση ή την αγάπη μας. Η όψη όμως είναι σημαντική και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς η συνεύρεση Ερμή και Αφροδίτης φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ανοίγοντας δρόμους για μια αγαστή συνεργασία, επιλύοντας πιθανές συγκρούσεις με διπλωματικά μέσα. Η σύνοδος αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του α’ δεκαημέρου.

Στις 18 Αυγούστου σχηματίζεται ένα τετράγωνο μεταξύ Ερμή και Ουρανού από τον Ταύρο, που θα φέρει αναστάτωση και αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στις επαφές μας. Ίσως να υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε σχέδια, ενδεχομένως όμως και να λάβουμε κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις. Λόγω έλλειψης συγκέντρωσης είναι πιθανόν να κάνουμε λάθη ή παραλείψεις στην δουλειά μας ή να υπάρξουν προβλήματα σε έγγραφα που συντάσσουμε ή που λαμβάνουμε. Η προσοχή μας αποσπάται εύκολα, γεγονός που μας κάνει τις μέρες αυτές αναξιόπιστους και ανεύθυνους. Προσοχή χρειάζονται οι επικοινωνίες μας, γραπτές ή προφορικές, για να μην κάνουμε λάθη (να στείλουμε σημαντικά έγγραφα σε άλλον παραλήπτη) ή για να μην οδηγήσουν σε διαπληκτισμούς. Θετικό της όψης είναι ωστόσο το γεγονός, ότι θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τις καταστάσεις από μια διαφορετική οπτική και να αναπροσαρμόσουμε ανάλογα τις δράσεις μας. Το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού επηρεάζει κατά το πλείστον τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 24 Αυγούστου σχηματίζει ο ανάδρομος Ερμής εξάγωνο με τον Άρη από Λέοντα και Διδύμους αντίστοιχα. Είναι μια όψη που θα επιταχύνει τα αντανακλαστικά μας και θα οξύνει το μυαλό. Θα έχουμε την αίσθηση ότι το σύμπαν μας ωθεί να πετύχουμε κάτι σημαντικό, και με θάρρος και μαχητικό πνεύμα μπορούμε να πετύχουμε σχεδόν τα πάντα. Ευνοούνται οι διαπραγματεύσεις, αν και με προσοχή, γιατί ο Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος, τα επαγγελματικά ζητήματα γενικότερα και η χειρωνακτική εργασία. Η κοινωνική μας φύση θα φέρει καινούργιες γνωριμίες και νέα αισθηματικά ενδιαφέροντα και θα καταφέρουμε πολλά με την τόλμη που θα επιδείξουμε. Το εξάγωνο μεταξύ των δύο πλανητών θα φέρει ευκαιρίες στο γ’ δεκαήμερο των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς), θα χρειαστεί όμως και προσοχή στους χειρισμούς.

 

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Αυγούστου 2024

Ο Άρης δεν σημειώνει καμία διέλευση μέσα στον Αύγουστο, καθώς συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο των Διδύμων. Η αυγή του μήνα τον βρίσκει στην 7η μοίρα, ενώ στο κλείσιμο του θα έχει προχωρήσει μέχρι την 27η μοίρα.

Αναφορικά με τις όψεις του μήνα, πέρα από το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Άρη, εμπλέκεται ο Άρης σε σύνοδο στις 14 Αυγούστου με τον Δία στους Διδύμους, μια όψη που θα ήταν ιδανική να ξεκινήσει κανείς οτιδήποτε καινούργιο. Λόγω του ανάδρομου Ερμή όμως, αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο χάρτη τους. Η σωματική μας δύναμη αυξάνεται και το ένστικτο μας είναι πιο έντονο, με συνέπεια να είμαστε πιο δημιουργικοί. Έχουμε την αυτοπεποίθηση να πετύχουμε στις δράσεις μας, είτε είναι επαγγελματικές, είτε ανήκουν στην προσωπική σφαίρα. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση ωστόσο μπορεί να μας οδηγήσει σε μπελάδες, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή να μην ξεφύγουμε από το μέτρο. Καλή τύχη έχουν οι αθλητικές δραστηριότητες ή όσες έχουν έντονο το στοιχείο της περιπέτειας ή του ανταγωνισμού. Ευνοούνται από την σύνοδο των δύο πλανητών τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.

Η τρίτη και τελευταία όψη για τον Άρη μέσα στον μήνα, αφορά ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στις 16 Αυγούστου, που αναμένεται να φέρει απογοητεύσεις και αναστολές. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας μπορεί να είναι πολύ πιο έντονες και πιεστικές τώρα, θα δυσκολευτούμε όμως να τις εκφράσουμε ή να τις επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας αποτελεσματικά. Η επιτυχία θα έρχεται δύσκολα και μάλιστα όσο πιο πολύ θα παλεύουμε να πετύχουμε αυτό που κυνηγάμε, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται αυτό. Σημαντικές φιγούρες-αυθεντίες στην ζωή μας, όπως είναι ο πατέρας, ο μέντορας ή ο δάσκαλος μας, μπορεί τώρα να μας απογοητεύσουν, να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τις δράσεις μας ή να ψαλιδίσουν τις φιλοδοξίες μας. Και οι γενικές συνθήκες που θα επικρατούν όμως δεν θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε με άνεση τα σχέδια μας. Μπορεί να γίνουμε ανυπόμονοι, να εκνευριστούμε ή να θυμώσουμε με την έλλειψη προόδου, δεν μπορούμε να κάνουμε όμως τίποτε περισσότερο από το να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Ας προετοιμαστούν λοιπόν για δύσκολες αποστολές Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του β’ δεκαημέρου.

Καλό και δημιουργικό μήνα να έχουμε!

Κεντρική φωτογραφία: iStock

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164