Site icon TLIFE

Πανσέληνος στον Αιγόκερω – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο και τι πρέπει να περιμένουν;

Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται στις 22 του μήνα, στις 04:07 τοπική ώρα και σχηματίζεται στην πρώτη μοίρα του Αιγόκερου. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο εκείνο του ζωδιακού, που πάνω από όλα θέτει την καριέρα του, την οποία σχεδιάζει με περισσή επιμέλεια. Θέλει ωστόσο να είναι χρήσιμο στην κοινωνία, και κυρίως, αναζητά επιβεβαίωση και αναγνώριση από τον έξω κόσμο. Δεν αντέχει να τον αγνοούν, ούτε να περνάνε οι προσπάθειες του απαρατήρητες. Γιατί μέσα από την επιβεβαίωση και την δημόσια αποδοχή του, καθησυχάζει τις αμφιβολίες που τον ταλαιπωρούν. Εκείνο που θα πρέπει να επιτευχθεί, είναι να μην στηρίζουμε τις δράσεις μας στην αποδοχή των γύρω μας, γιατί έτσι δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τις αμφιβολίες μας. Δεν θα εμπιστευθούμε επίσης ποτέ την εσωτερική μας πυξίδα, που εκφράζει τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Κρόνος, ο πλανήτης που συνδέει το όνομα του με τους περιορισμούς, και που απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε κάθε είδους δράση. Η Πανσέληνος της 22ης Ιουνίου ενεργοποιεί τον άξονα 2ου και 8ου οίκου, τους δύο οίκους του ωροσκοπίου που αφορούν καθαρά οικονομικής φύσης ζητήματα, κάτι που μας προϊδεάζει για σειρά γεγονότων ή ειδήσεων οικονομικού χαρακτήρα. Το γεγονός δε ότι ο Αιγόκερως είναι στην κοσμική αστρολογία το ζώδιο της εξουσίας και των μεγάλων επιχειρήσεων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δημόσια οικονομικά των χωρών και αυτά των μεγάλων επιχειρήσεων θα βρεθούν κάτω από το μικροσκόπιο τις βδομάδες που έπονται.

Πέρα από τον άξονα των οικονομικών όμως με την ενεργοποίηση του 2ου και του 8ου οίκου, η αντίθεση μεταξύ Σελήνης και Ήλιου από τα ζώδια του Αιγόκερου (Σελήνη) και του Καρκίνου (Ήλιος), δείχνει μια σύγκρουση μεταξύ των οικογενειακών υποχρεώσεων και των απαιτήσεων της καριέρας. Η εσωτερική πάλη μας θα είναι τώρα ανάμεσα στην ανάγκη μας για ξεκούραση και σπιτική θαλπωρή και των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Το διάστημα αυτό θα αισθανόμαστε ότι μας τραβάνε από δύο αντίθετες κατευθύνσεις και δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε και προς τα που να κινηθούμε.

Ο πρώτος οίκος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου ή ο Ωροσκόπος της βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων, που δείχνει αυξημένη περιέργεια αλλά και ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα γύρω μας. Είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, δεν μπορούμε όμως να εστιάσουμε εύκολα σε ένα πράγμα και να το διεκπεραιώσουμε εγκαίρως. Ο κυβερνήτης των Διδύμων, ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας και του εμπορίου, διέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου, μια θέση που υποδηλώνει ότι επηρεαζόμαστε εύκολα από το περιβάλλον μας, και τον 2ο οίκο του ωροσκοπίου, τονίζοντας την αγάπη μας για το χρήμα. Ο οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία, του πλανήτη των ευκαιριών και της επέκτασης και σχηματίζει σύνοδο με τον Δία (ευγένεια αλλά και αλαζονεία ή βία), σύνοδο με τον Ουρανό (πρωτότυπες λύσεις αλλά και διάθεση να σοκάρουμε), εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (αυξάνει την διαίσθηση και την κατανόηση) και τρίγωνο με τον Πλούτωνα (ικανότητα σωματικής και πνευματικής αναγέννησης).

Ο 10ος οίκος ή το Μεσουράνημα, ο οίκος που απεικονίζει στην κοσμική αστρολογία την εξουσία και την άρχουσα τάξη, βρίσκεται στον νεωτεριστικό αλλά και εριστικό Υδροχόο. Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, ο Υδροχόος είναι ο ισχυρότερος εχθρός του παλιού και συντηρητικού, μανιώδης πολέμιος του κατεστημένου και όλων όσων αντιπροσωπεύουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου. Ο Ουρανός διέρχεται τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, των οίκο των μυστικών, των υπόγειων διεργασιών, της κατασκοπίας, του εγκλήματος αλλά και των φυλακών. Σχηματίζει δε το Μεσουράνημα τετράγωνο με τον Άρη (μαχητικότητα αλλά και ανυπομονησία) και τρίγωνο με τον Δία (ακλόνητη πίστη στις ικανότητες μας). Οι υπόγειες διεργασίες είναι πολλές και έντονες το διάστημα που διανύουμε, πολύ πιο σημαντικές από κάθε άλλη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, και ίσως στην πορεία να υπάρξουν εκπλήξεις που θα μας σοκάρουν.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σχηματίζει αντιθέσεις με Ερμή και Αφροδίτη, τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Άρη. Σχηματίζονται δε σύνοδοι με δύο απλανείς αστέρες του αστερισμού του Τοξότη, του Facies και του Spiculum.

Το τετράγωνο Πανσελήνου και Ποσειδώνα ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή στο φεγγάρι αυτό, καθώς έχει την μικρότερη απόκλιση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων από οποιαδήποτε άλλη όψη. Ευρισκόμενος στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων, δημιουργεί ο Ποσειδώνας τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, να ανθίσει η σύγχυση, η παραπλάνηση, η εξαπάτηση και η διάθεση για αποφυγή της πραγματικότητας. Είναι μια όψη που συνδέεται με την διαφθορά της εξουσίας αλλά και την δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων, που αποπροσανατολίζουν το ευρύ κοινό. Πνευματικοί ηγέτες μπορεί επίσης να καταχραστούν την εξουσία τους και να οδηγήσουν τους πιστούς σε πλάνες. Θα πρέπει τις μέρες αυτές να είμαστε υποψιασμένοι και προσγειωμένοι, να μην πιστεύουμε όσα ακούμε ή βλέπουμε στους δέκτες μας, και κυρίως, να μην καταφύγουμε στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, προκειμένου να αποφύγουμε την σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω μας. Αντίθετα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια της όψης και να την διοχετεύσουμε σε δημιουργικές ασχολίες, που μπορούν να μας προσφέρουν ικανοποίηση και να ανυψώσουν το ηθικό μας. Μπορούμε εάν εκμεταλλευτούμε την όψη με σοφία να γιατρέψουμε τα τραύματα μας και να φέρουμε θετικούς μετασχηματισμούς στην ζωή μας.

Η αντίθεση της Πανσελήνου με την Αφροδίτη από τον Καρκίνο οδηγεί σε συναισθηματικές εξάρσεις και σε γκρίνια, όταν δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που επιδιώκουμε. Η αντίθεση αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη και τρυφερότητα, συναισθηματική ασφάλεια και φροντίδα από τον σύντροφό μας, όταν όμως αντιμετωπίζουμε αδιαφορία ή δεν καλυπτόμαστε με τον τρόπο και στον βαθμό που θέλουμε, οι αντιδράσεις μας μπορεί να είναι έντονες. Η ανισορροπία των ημερών είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε τι μας ενοχλεί και τι μας φταίει. Μπορεί να υπάρξουν έριδες στο ζευγάρι για ζητήματα οικονομικής φύσης ή και καριέρας. Άλλωστε η αντίθεση της Πανσελήνου αυτής μεταξύ Αιγόκερου και Καρκίνου φέρνει εμφατικά στην επιφάνεια διλήμματα του τύπου «οικογένεια ή καριέρα». Εάν επιτρέψουμε στον εγωισμό μας να κυριαρχήσει έναντι της κοινής λογικής και της διάθεσης για συνεννόηση, πολλά ζευγάρια θα αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα το διάστημα που ακολουθεί.

Η αντίθεση επίσης Πανσελήνου και Ερμή από τον Καρκίνο, μπορεί να μας κάνει λίγο πιο εύθικτους, γεγονός που θα οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις. Η επικοινωνία μας είναι κακή, η εστίαση μας προβληματική και το μυαλό μας μπερδεμένο. Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε με τους συνομιλητές μας, να βρούμε κοινό έδαφος και να χτίσουμε μια υγιή σχέση ή μια συνεργασία. Ίσως δε να μην έχουμε την πλήρη εικόνα μιας κατάστασης ή να πέσουμε θύματα ψευδών ειδήσεων. Το συναίσθημα είναι έντονο τις μέρες αυτές και συνιστάται να μην λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ, πριν να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης. Λόγω των ανασφαλειών μας και της συναισθηματικής φόρτισης που φέρνει η όψη, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε σημαντικές ευκαιρίες. Γι’ αυτό συνιστάται μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία. Θετικό είναι ωστόσο το γεγονός, ότι η όψη παρουσιάζει αρκετά μεγάλη απόκλιση, και ως εκ τούτου θα είναι η επιρροή της αρκετά μειωμένη.

Το τρίγωνο δε μεταξύ Πανσελήνου και Άρη από τον Ταύρο μπορεί να μας δώσει δύναμη και ενέργεια για δράση, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να παρασυρθούμε από την ευφορία της στιγμής και να αναλάβουμε άσκοπα ρίσκα. Ο Άρης μας κάνει εγωιστές, επίμονους, ξεροκέφαλους και πεισματάρηδες, και πολλές φορές γινόμαστε ασυμβίβαστοι, μόνο και μόνο για να μην κάνουμε το κέφι των γύρω μας. Η διέλευση του μέσα από τον Ταύρο, ένα ζώδιο που σχετίζεται στενά με τα οικονομικά μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε απερίσκεπτες σπατάλες και ως εκ τούτου να γεννήσει συγκρούσεις με το ταίρι μας για οικονομικής φύσης ζητήματα. Και η όψη Σελήνης-Άρη παρουσιάζει αρκετά σημαντική απόκλιση, με αποτέλεσμα η επιρροή της να είναι σχετικά περιορισμένη.

Πολύ ισχυρή αντίθετα είναι η επιρροή των συνόδων μεταξύ των απλανών αστέρων Facies και του Spiculum από τον αστερισμό του Τοξότη. Ο αστερισμός του Τοξότη, η κατοικία του Δία, την οποία μοιραζόταν κατά την αρχαιότητα με την Άρτεμη, είναι ο αστερισμός που αντιπροσωπεύει την καρποφορία, την αφθονία και την τύχη, χαρακτηριστικά που του αποδόθηκαν ήδη από τους Βαβυλωνιακούς χρόνους. Φέρνει γεγονότα που αφορούν βασιλείς αλλά και μεγάλες ομάδες του γενικού πληθυσμού. Κατά τον Πτολεμαίο, κάθε ομάδα αστέρων που αποτελεί τον αστερισμό, φέρει διαφορετικές ποιότητες. Οι απλανείς αστέρες που σχηματίζουν το βέλος έχουν ποιότητες Άρη και Σελήνης, το σμήνος στο μέτωπο του αστερισμού αυτές του Ήλιου και του Άρη, στον μανδύα αυτές του Δία και σε μικρότερο βαθμό του Ερμή, ενώ στα πόδια του, είναι φύσης Δία και Κρόνου.

Το σταθερό αστέρι Facies είναι ένα σφαιρικό σμήνος στο πρόσωπο του αστερισμού, που περιέχει ένα πλανητικό νεφέλωμα και δύο μαύρες τρύπες. Πρόκειται για ένα από τα φωτεινότερα αστρικά σμήνη και νεφελώματα, εκεί όμως σταματούν τα θετικά. Γιατί συνδέεται με την βία, τις απώλειες, τις μακροχρόνιες σοβαρές ασθένειες ή με προβλήματα όρασης, καθώς και με την υπερβολικά ισχυρή αντίδραση. Δίνει ωστόσο πολεμικές ικανότητες, ηγετικές αρετές, θάρρος και τόλμη. Θεωρείται σε γενικές γραμμές ότι έχει ατυχή επιρροή. Η ονομασία του προέρχεται από το λατινικό ρήμα «facere», που σημαίνει «κάνω κάτι» και λέγεται ότι προμηνύει ατυχήματα, λόγω της απροσεξίας του ίδιου του θύματος. Ο Facies αντιπροσωπεύει το διαπεραστικό βλέμμα ενός φονικού όπλου και είναι από τα πιο βίαια αστρικά σώματα στους ουρανούς.

Ο απλανής αστέρας Spiculum είναι μια ομάδα τριών αμυδρών αστρικών σμηνών και νεφελωμάτων, που βρίσκεται στην κεφαλή του τόξου του Τοξότη. Το όνομα του προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «τόξο». Είναι φύσης Άρη-Σελήνης και οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το άστρο αυτό είναι: περιπετειώδης, ύπουλος, αυθάδης, απρόβλεπτος, βάναυσος, επικίνδυνος για τα μάτια. Ο Πτολεμαίος το θεωρεί ως ένα από τα πιο ατυχή για την όραση αστέρια, ένα άστρο που φέρνει μια ισχυρή ροπή προς την κατάθλιψη και τα έντονα ψυχολογικά και κατ’ επέκταση σωματικά προβλήματα.

Οι Πανσέληνοι έχουν την τάση να μεγεθύνουν το συναίσθημα και να φέρνουν στην επιφάνεια συναισθήματα που έχουμε θάψει βαθιά μέσα μας. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο έντονο με την παρούσα Πανσέληνο, καθώς σχηματίζεται αντίθεση με το βαθιά συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου. Θα πρέπει να αποφύγουμε αντιδράσεις εν θερμώ, ώστε να υπάρξουν τα χρονικά εκείνα περιθώρια που είναι απαραίτητα, για να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα μας και να πάρουμε αποφάσεις με βάση την λογική.

Η Πανσέληνος της 22ης Ιουνίου είναι μια από τις δύο Πανσελήνους του έτους στο ζώδιο του Αιγόκερου, με την δεύτερη να ακολουθεί καταπόδας στις 21 Ιουλίου. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο αυτό και προϊδεάζει για δύο συνεχόμενα βαριά και δύσκολα φεγγάρια, που θα φέρουν στην επιφάνεια πολλά ζητήματα, τα οποία θα είναι δύσκολο να διαχειριστούμε. Η Πανσέληνος του Ιουνίου λαμβάνει χώρα στην πρώτη μοίρα του Αιγόκερου και τα γεγονότα που θα γεννήσει, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μέχρι την επόμενη, που σχηματίζεται στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερου, την λεγόμενη αναιρετική, που έχει έντονα καρμική χροιά. Και πάλι σχηματίζεται αντίθεση με τον Καρκίνο, λίγο πριν να περάσει ο Ήλιος στον Λέοντα, θα την συνοδεύουν όμως διαφορετικές όψεις.

Μέσα στον μήνα που ακολουθεί θα δούμε, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο να διαμορφώνονται και να κορυφώνονται καταστάσεις, ώστε να υπάρξει κάποιο τέλος, κάποιο κλείσιμο, που θα φέρει ένα είδος απελευθέρωσης και κατ’ επέκταση αποκλιμάκωσης της έντασης. Το διάστημα αυτό ενδεχομένως να γίνουμε κοινωνοί έντονης σκληρότητας στον κόσμο που μας περιβάλλει, κάτι που θα μας τρομάξει και θα κλονίσει ακόμη περισσότερο το ήδη πληγωμένο αίσθημα της ασφάλειας μας. Θα χρειαστεί αρκετή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει σε ποια κατεύθυνση μας οδηγούν τα γεγονότα που θα αναδυθούν.

Φωτογραφίες: iStock

© 2024 tlife.gr