Ποια ζώδια επηρεάζει περισσότερο η Νέα Σελήνη του Ιουλίου

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου σχηματίζεται στο ζώδιο του Καρκίνου, στις 14 μοίρες 23 λεπτά και πραγματοποιείται στις 01:57 τοπική ώρα της 6ης Ιουλίου. Ο Καρκίνος, το ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη, είναι από τα πιο συναισθηματικά του ζωδιακού και κατακτά το αίσθημα της ασφάλειας στο πλαίσιο της οικογένειας. Τις μέρες αυτές θα είναι κυριαρχικής σημασίας για όλους μας ζητήματα κατοικίας και οικογένειας.

Θέματα που σχετίζονται την οικογένεια ή δραστηριότητες που στρέφονται γύρω από το σπίτι και τον κήπο θα γίνουν πρώτη μας προτεραιότητα. Θα υπάρξουν έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις υπό την επιρροή του καινούργιου φεγγαριού και θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την ροπή προς την κατάθλιψη. Η αντίληψη μας για τον κόσμο και τα τεκταινόμενα γύρω μας θα είναι καθαρά υποκειμενική και πολλοί θα θελήσουμε να πάρουμε αποστάσεις από τους γύρω μας για να μην πικραινόμαστε με όσα θα βλέπουμε ή θα ακούμε.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον τρίτο οίκο του ωροσκοπίου, τον οίκο που σχετίζεται με την επικοινωνία, τα αδέλφια και τα συγγενικά μας πρόσωπα. Είναι ο τρόπος που εκφραζόμαστε, ο τρόπος που γράφουμε ή μιλάμε, αντιλαμβανόμαστε ή επικοινωνούμε με τους γύρω μας και οι σχέσεις που διαμορφώνουμε μ’ αυτούς. Στην κοσμική αστρολογία ο τρίτος οίκος έχει σχέση με το εμπόριο, τις εμπορευματικές συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες, τις μετοχές και τα ομόλογα, τις μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επικοινωνίας. Το φεγγάρι αυτό θα φέρει γεγονότα που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς της ζωής μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ο Ωροσκόπος ή ο πρώτος οίκος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Ταύρο, ένα ζώδιο που δεν βιάζεται να πραγματοποιήσει τα σχέδια του, τα οποία έχει επεξεργαστεί αργά και λεπτομερειακά. Η κυβερνήτης του Ωροσκόπου, η Αφροδίτη, διέρχεται το ζώδιο του Καρκίνου και τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου, που υποδηλώνει επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων μας, σε τέτοιο βαθμό όμως που θα επηρεαστούν οι γύρω μας από τις ενέργειες μας. Το ενδιαφέρον δε για την οικογένεια, τα περιουσιακά ζητήματα ή για κάποια οικογενειακά μυστικά είναι έντονο. Ο τομέας αυτό ενεργοποιείται από τον Άρη (αποφασιστικότητα να πετύχουν τα σχέδια – ρεαλιστική προσέγγιση των δράσεων) και τον Ουρανό (ασταθής και απρόβλεπτη συμπεριφορά – ανάγκη για ελευθερία κινήσεων) και σχηματίζει τετράγωνα με τον Ερμή (ζωτικότητα και περιέργεια) και τον Πλούτωνα (ακραία συμπεριφορά που προκαλεί ζημιά στα συμφέροντα μας).

Ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου ή το Μεσουράνημα, ο τομέας που δείχνει την καριέρα και τον δημόσιο βίο σε ένα ατομικό ωροσκόπιο ή την άρχουσα τάξη και τους κυβερνήτες στην κοσμική αστρολογία, βρίσκεται στον Αιγόκερω, το ζώδιο που είναι συνώνυμο της άρχουσας τάξης ή της καριέρας, εάν μιλάμε για προσωπικό επίπεδο. Ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, ο Κρόνος, όντας ανάδρομος κινείται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, που υποδεικνύει έντονο παρασκήνιο και υπόγειες δράσεις, το οποίο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πληροφορηθούμε ποτέ. Ο τομέας ενεργοποιείται από την παρουσία του Πλούτωνα (αλλαγές σε επαγγελματικά ζητήματα ή το τέλος μιας καριέρας) και σχηματίζει αντιθέσεις με Ήλιο (δυσκολίες τήρησης των αξιών μας), Σελήνη (αστάθεια στην επαγγελματική ζωή) και Αφροδίτη (δυσαρέσκεια στο εργασιακό περιβάλλον), τρίγωνα με τον Άρη (μαχητικότητα) και με τον Ουρανό (πρωτοτυπία) και εξάγωνο με τον Κρόνο (επιμονή για επίτευξη των στόχων).

Δεν είναι πολλές, ούτε ιδιαίτερα σημαντικές οι όψεις που συνοδεύουν το καινούργιο αυτό φεγγάρι και αυτές απέχουν αρκετές μοίρες μεταξύ τους, που δείχνει μειωμένη επίπτωση στα πράγματα. Η Νέα Σελήνη σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη και τρίγωνο με τον Κρόνο, ενώ Άρης και Κρόνος διαμορφώνουν ένα εξάγωνο ακριβείας. Υπάρχει όμως μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ευθυγράμμιση μεταξύ Ήλιου-Σελήνης και Σείριου από τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

Το εξάγωνο Σελήνης-Άρη γεννά πάθος και ενθουσιασμό. Είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά έχουμε παράλληλα την διάθεση να συνεργαστούμε για να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα πιο γρήγορα, οπότε είναι μια όψη που φέρνει την νίκη εύκολα. Έχουμε ωστόσο την ανάγκη να διατηρούμε την ανεξαρτησία μας ως μέλος μιας ομάδας. Η ορμή που θα επιδείξουμε, οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε και το θάρρος μας θα προκαλέσουν τον θαυμασμό των συνεργατών μας. Σε συνδυασμό δε με την ελκυστική μας φύση, μπορεί να έρθει πολύ πιο εύκολα η επιτυχία αλλά και η δημοτικότητα. Είναι ως εκ τούτου η ιδανική χρονική στιγμή, για να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας. Στις σχέσεις μπορεί να είναι το εξάγωνο μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων ευεργετικό, καθώς μέσα από την βελτίωση της σεξουαλικής ζωής επέρχεται κάποια ισορροπία. Οι αδέσμευτοι θα έχουν την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να γνωρίσουν καινούργια πρόσωπα και ενδεχομένως να ξεκινήσουν μια καινούργια αισθηματική περιπέτεια.

Το τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου είναι χαρακτηριστικό για την επιμονή, την πρακτικότητα, την οργανωτική μας φύση και για την αυτονομία μας. Μπορούμε τώρα να εκμεταλλευτούμε την υπομονή και την συναισθηματική δύναμη που μας δίνει η όψη και να χειριστούμε ευαίσθητα ή περίπλοκα ζητήματα. Οι παραδοσιακές αξίες ή οι παραδοσιακοί τρόποι προσέγγισης ενός ζητήματος μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις σε καινούργια προβλήματα. Το διάστημα επιρροής της Νέας Σελήνης ενδεχομένως να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που να αφορούν το σπίτι, την οικογένεια ή τις συγγενικές σχέσεις. Οι αναμνήσεις ή τα όνειρα μπορούν να καθοδηγήσουν έως ένα βαθμό την λήψη αποφάσεων, καλό θα ήταν όμως να συμβουλευτούμε κάποιο ώριμο κατά προτίμηση άτομο.

Το εξάγωνο Άρη-Κρόνου ρυθμίζει κατά κάποιο τρόπο τα επίπεδα ενέργειας μας, ώστε να μας δώσει την αποφασιστικότητα και την αντοχή που έχουμε ανάγκη, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε το πάθος να πετύχουμε, έχουμε όμως και την υπομονή να κάνουμε προσεκτικά βήματα. Υπό την επιρροή της όψης μπορούμε να σχεδιάσουμε λεπτομερειακά τις δράσεις μας, ώστε να είναι αποτελεσματικές. Με την ισχυρή εργασιακή ηθική που θα επιδείξουμε και την προσοχή στην λεπτομέρεια μπορούμε να εκτελέσουμε τώρα με ασφάλεια τις πιο περίπλοκες και απαιτητικές εργασίες. Η όψη είναι ωστόσο ιδανική για χειρωνακτικές εργασίες, όπως είναι οι κατασκευές ή εργασίες που απαιτούν τον χειρισμό μηχανημάτων. Εάν είμαστε στην μέση ενός μακροχρόνιου project, θα σημειώσουμε σημαντική πρόοδο το διάστημα αυτό. Τα αποτελέσματα θα αργήσουν να φανούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μας ενοχλήσει στο ελάχιστο. Οι καινούργιες σχέσεις της περιόδου θα εξελιχθούν επίσης αργά, αλλά θα είναι σταθερές και αξιόπιστες.

Πέρα όμως από τις όψεις αυτές, σχηματίζεται μια σύνοδος με τον σταθερό αστέρα Σείριο από τον αστερισμό του Κυνός, ο οποίος ευθυγραμμίζεται κάθε πρώτη βδομάδα του Ιουλίου με Ήλιο και Σελήνη. Ο αστερισμός του Μεγάλου Κυνός, και όλα τα αστέρια που τον αποτελούν (μοναδική εξαίρεση ο Σείριος) έχουν κατά τον Πτολεμαίο ιδιότητες της Αφροδίτης. Είναι δηλαδή ελεήμονα, πιστά, παθιασμένα αλλά και επικίνδυνα όταν αντιμετωπίζουν κινδύνους.

Ο Σείριος, ο λαμπρότερος αστέρας του νυχτερινού ουρανού μας, ανταγωνίζεται ακόμη και την Σελήνη ή τον Ήλιο από άποψη επιρροής που έχει στις επίγειες δράσεις. Πρόκειται για ένα ευεργετικό αστέρι, με τον δικό του όμως, περίεργο τρόπο. Είναι φύσης Αφροδίτης-Άρη και συνδέεται με πλούτο και φήμη. Δίνει πίστη και αφοσίωση, αλλά και ένα τεράστιο δημιουργικό ταλέντο σε οποιονδήποτε τομέα. Συνδέεται όμως και με κινδύνους επιθέσεων από άγρια σκυλιά. Η υπέρμετρη φιλοδοξία που μπορεί να πυροδοτήσει η ενεργοποίηση του αστέρα, εάν δεν τιθασευτεί, υπάρχει το ενδεχόμενο να οδηγήσει σε κινδύνους. Στην αρχαιότητα η ενεργοποίηση του Σείριου συνδέονταν με τις υψηλές θερμοκρασίες και την εκδήλωση λοιμών. Ο Σείριος σε σύνοδο με την Σελήνη υπόσχεται επιτυχίες στις επιχειρήσεις, καινούργιους φίλους με επιρροή, καλή υγεία και ευεργετικές αλλαγές στο σπίτι ή στην δουλειά. Η σύνοδος του αστέρα με τον Ήλιο φέρνει από την άλλη ασχολίες που έχουν σχέση με μέταλλα ή άλλες πολεμικές δράσεις, επιτυχία στις επιχειρήσεις και αρμονία στην οικογενειακή ζωή.

Η Νέα Σελήνη στο δεύτερο δεκαήμερο του Καρκίνου φέρνει έντονο συναίσθημα και μια στροφή στην οικογένεια και τις παραδοσιακές αξίες. Το σπίτι και η οικογένεια είναι τώρα το ασφαλές μας καταφύγιο, όπου θα καταφύγουμε για να ξαποστάσουμε, αλλά και όπου θα στραφούμε για στήριξη των προσπαθειών μας. Το καινούργιο φεγγάρι αναμένεται να φέρει πολλές ευκαιρίες σε επαγγελματικό επίπεδο για καινούργια ξεκινήματα, και η προσπάθειες μας αυτές θα απολαμβάνουν την στήριξη του Κρόνου αλλά και του Σείριου.

Υπό την επιρροή της Νέας Σελήνης, της Αφροδίτης στον Καρκίνο και του Σείριου είμαστε τώρα σε θέση να ξεκαθαρίσουμε αρκετά σκοτεινά σημεία σε επίπεδο σχέσεων, ειδικά αισθηματικών. Θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε κάτω από την επιφάνεια, να αποστασιοποιηθούμε από τρέχοντα γεγονότα και να δούμε τι υπάρχει σαν υπόβαθρο, ειδικά σε ζητήματα καρδιάς. Αυτό αφορά όχι μόνο το ταίρι μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, να οραματιστούμε την ζωή μας στο μέλλον, ώστε να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στο πως θα το αποκτήσουμε.

Σε κοσμικό επίπεδο θα παρατηρήσουμε μια στροφή το διάστημα αυτό στις παραδοσιακές αξίες, όπως είναι η πατρίδα και η οικογένεια, πιθανά και ως αντίδραση στην κουλτούρα woke που μας επιβάλλεται, η κουλτούρα δηλαδή ενάντια στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα. Η φυσική αντίδραση των λαών στις politically correct απόψεις που οφείλουμε να ενστερνιστούμε χωρίς δικαίωμα κριτικής, ίσως να γίνει εμφανής και στις κάλπες που στήνονται τις μέρες αυτές, με μια μαζική στροφή προς ακραία συντηρητικές επιλογές. Γιατί η ακραία ελευθεριότητα που επαγγέλλονται κάποια μυαλά και η καταστροφή κάθε τι παραδοσιακού και «συντηρητικού», το μόνο που μπορεί να καταφέρει, είναι να αφυπνιστούν οι πιο ακραία συντηρητικές δυνάμεις των κοινωνιών. Με τα βλέμματα στραμμένα στις γαλλικές κάλπες, περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιο στο δράμα των ημερών, που θα καθορίσει όμως εν πολλοίς τις πολιτικές δράσεις σε όλη την δύση.

Φωτογραφίες: Pexels

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164