Μια γρήγορη και διαφορετική σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει τα φαγητά σου ή ακόμη και να αντικαταστήσει ένα γεύμα της ημέρας. Μια εύκολη συνταγή που θα ετοιμάσεις μέσα σε 10 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. Σπανάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 150 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 2 φλιτζάνια)
- ¼ του φλιτζανιού νιφάδες καβουρδισμένου αμύγδαλου
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Ανακάτεψε το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
-
Ζέστανε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και αφού κάψει καλά πρόσθεσε το σκόρδο βάζοντας μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφού τσιγαρίσεις το σκόρδο για 2 περίπου λεπτά, πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτεψε καλά.
-
Απόσυρε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Δεν μένει παρά να περιχύσεις την σαλάτα σου με την vinaigrette και η σαλάτα σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
-
Η σαλάτα σερβίρεται αμέσως για να είναι χλυαρή.
Tip
Η γεύση του σκόρδου είναι μοναδική αλλά δεν θες να σε συνοδεύει μέχρι την βραδινή σου έξοδο. Κόψε κάθε σκελίδα στη μέση και αφαίρεσε το φύτρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ