Ριζότο με μπρόκολο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Για όσους αγαπούν το ρύζι και αποφεύγουν τα κρεατικά. Μια vegetarian συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν. Αυτοσχεδίασε: πρόσθεσε εκτός από το μπρόκολο τα λαχανικά που αγαπάς πιο πολύ και ετοίμασε το ριζότο με την δική σου…υπογραφή!

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ πρόσθεσε 3 φλιτζάνια νερό. Αφού βράσει πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει τραγανό. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, ανακάτεψε και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Χτύπησε τα αυγά και ρίξτα στο βρασμένο ρύζι μαζί με το μπρόκολο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  • Σέρβιρε το πιάτο ζεστό ή κρύο.

Tip

Η αναλογία ρυζιού και νερού είναι πάντα 1 προς 2. Έτσι θα γνωρίζεις πως θα φτιάξεις το τέλειο σπειρωτό ριζότο χωρίς σούρωμα!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164