Site icon TLIFE

Τι να περιμένεις από την Πανσέληνο του Αυγούστου

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σχηματίζεται στις 19 του μήνα, στις 21:25 τοπική ώρα και βρίσκεται στις 27 μοίρες 14 λεπτά του Υδροχόου. Το πιο θεαματικό φεγγάρι της χρονιάς ονομάζεται από τους ιθαγενείς της βορείου Αμερικής «το φεγγάρι του οξύρρυγχου» λόγω της ευκολίας με την οποία ψαρευόταν την περίοδο αυτή ο οξύρρυγχος.

Συμβολίζει την αφθονία, την διαίσθηση, την ανθεκτικότητα και σηματοδοτεί μια χρονική στιγμή, κατά την οποία γιορτάζουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Ο οξύρρυγχος είναι ένα ψάρι γνωστό για την μακροζωία και την ανθεκτικότητα του, και το φεγγάρι του Αυγούστου έρχεται να μας υπενθυμίσει την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, την επιμονή που οφείλουμε να επιδείξουμε για την επίτευξη των στόχων μας αλλά και την προσαρμοστικότητα που απαιτείται για να επιβιώσουμε.

Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που έχει μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τα συναισθήματα του. Με κυβερνήτη του τον Ουρανό, αποζητά απεγνωσμένα την ελευθερία του, ωστόσο του είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματα του όταν βρίσκεται και λειτουργεί σε ομάδες. Στο περιβάλλον αυτό είναι σε θέση να απαλλαγεί από αρνητικά συναισθήματα που τον βαραίνουν και δεν τον αφήνουν να πάει μπροστά, όπως είναι ο θυμός, ο φόβος αλλά και η ζήλια. Ο τρίτος δεκανός του Υδροχόου, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος, με κυβερνήτη του την Αφροδίτη, στρέφει το ενδιαφέρον μας στον μυστικισμό και στο απόκρυφο. Η κρίση μας είναι ακριβής και μας έλκουν τα ταξίδια και οι καινούργιες περιπέτειες.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στο άκρως συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων. Η πλούσια φαντασία τους μπορεί να κρύβει μια καλλιτεχνική φύση, αλλά ο κυβερνήτης τους Ποσειδώνας τους ωθεί πολλές φορές να υπεκφεύγουν από την πραγματικότητα. Εμπιστεύονται την έμπνευση, την διαίσθηση και τα ιδανικά τους, είναι όμως και αιθεροβάμονες. Ο κυβερνήτης τους βρίσκεται στο ζώδιο τους, κάτι που τους κάνει να αμφιβάλλουν για κάθε τους κίνηση και να διστάζουν να ενεργήσουν, περιμένοντας να τους δείξει η διαίσθηση τους ή κάποια ανώτερη δύναμη, ποια πορεία να ακολουθήσουν.Ο Ποσειδώνας διέρχεται τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου και από την θέση του αυτή ασκεί μεγάλη επίδραση στον τομέα της υγείας. Ο Ωροσκόπος ενεργοποιείται από την παρουσία του Ποσειδώνα και του Χείρωνα και σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό (επιδεξιότητα και πρωτοτυπία), σύνοδο με τον Ποσειδώνα (έντονη διαίσθηση αλλά δυσκολία προσαρμογής) και εξάγωνο με τον Πλούτωνα (σωματική και πνευματική αναγέννηση, ανάγκη ανεξαρτησίας).

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου, ο τομέας που αντιπροσωπεύει την εξουσία και την άρχουσα τάξη, πέφτει στον Τοξότη, ένα ζώδιο που δεν θα διστάσει ποτέ να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πετύχει τους στόχους του. Ο κυβερνήτης του Τοξότη, ο Δίας, διέρχεται τους Διδύμους και ενεργοποιεί τον 3ο οίκο της Πανσελήνου, στρέφοντας την προσοχή μας στην επικοινωνία, στο εμπόριο, στην ανώτατη εκπαίδευση και στα ταξίδια. Σχηματίζει ο 10ος οίκος τρίγωνο με τον Ήλιο (επιτυχία με ίδια μέσα ή με έξωθεν βοήθεια), εξάγωνο με την Σελήνη (το ευρύ κοινό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις), τρίγωνο με τον Ερμή (πνευματικές ικανότητες και επιχειρηματικό ταλέντο, αλλά έλλειψη συγκέντρωσης) και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (έντονη διαίσθηση, αλλά και αποπροσανατολισμός).

Η Πανσέληνος του Αυγούστου ενεργοποιεί τον άξονα 6ου – 12ου οίκου, ο οποίος αφορά από την μια (6ος οίκος) τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των λαών, τους εργαζόμενους και την δημόσια υγεία, τον στρατό, το πολεμικό ναυτικό και τα σώματα ασφαλείας. Από την άλλη (12ος οίκος), υποδηλώνει τις παρασκηνιακές δράσεις και τις υπόγειες διεργασίες, τις οποίες δεν θα μάθουν οι λαοί ποτέ, τις μυστικές υπηρεσίες, τους πράκτορες και κατασκόπους, τους κρυφούς εχθρούς αλλά και τους χώρους εγκλεισμού (φυλακές, ιδρύματα, κλπ.). Είναι η μετανάστευση και ο παραγκωνισμός, το έγκλημα και η φιλανθρωπία.

Η Πανσέληνος σχηματίζει όψεις τετραγώνου με τον Ουρανό, αντίθεσης με τον ανάδρομο Ερμή και τριγώνου με Άρη και Δία. Και ο Ερμής τετραγωνίζει τον Ουρανό, η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνα με Άρη και Δία, καθώς και μια αντίθεση με τον Κρόνο, ο Άρης σχηματίζει σύνοδο με τον Δία και τετράγωνο με τον Κρόνο και ο Δίας τετραγωνίζει επίσης τον Κρόνο.

Το τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού αναμένεται να φέρει έντονες και γρήγορες εναλλαγές στην διάθεση μας, καθώς και παρορμητικές κινήσεις. Δεν θα έχουμε τις μέρες αυτές την υπομονή που θα απαιτηθεί σε πολλές περιπτώσεις, ούτε θα είμαστε σε θέση να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάποια πράγματα ή να δεσμευτούμε. Έχουμε ανάγκη την περιπέτεια, μας βαραίνουν οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις, από τις οποίες θα θέλαμε να αποδράσουμε, και αναζητούμε νέα ερεθίσματα που μπορούν να μας εξιτάρουν.

Δεν είναι ωστόσο μια καλή χρονική στιγμή να κάνουμε βαθιές αλλαγές στην ζωή μας, ξεκινώντας μια καινούργια σχέση ή μια νέα απασχόληση, ή διακόπτοντας μια μακροχρόνια σχέση. Ο Ουρανός ξυπνά την ανάγκη μας για συγκινήσεις και περιπέτεια, αλλά προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι μόλις περάσει η έντονη επιρροή του. Εάν έρθουμε αντιμέτωποι το διάστημα αυτό με συναισθηματικές εκρήξεις από φίλους ή συγγενείς, καλό θα ήταν να επιδείξουμε ψυχραιμία και υπομονή. Το ένστικτό μας παρόλα αυτά θα μας ωθεί να ξεφύγουμε από συναισθηματικά απαιτητικές καταστάσεις και η πίεση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ξεσπάσματα, κάτι που θα έφερνε νομοτελειακά την κλιμάκωση των εντάσεων.

Ο εξαιρετικά έντονα ενεργοποιημένος Ουρανός στο φεγγάρι του Αυγούστου αναμένεται να γεννήσει μεγάλη νευρικότητα και ανασφάλεια, τόσο μέσα μας, όσο και γύρω μας, καθώς οι συνθήκες ευνοούν το ξαφνικό και το απρόβλεπτο. Η ένταση θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο προχωράμε προς τα φεγγάρια του Σεπτεμβρίου, καθώς πλησιάζει ο φθινοπωρινός άξονας των εκλείψεων. Υπάρχει έντονη πιθανότητα να σημειωθεί μια ξαφνική και απροσδόκητη στροφή στα γεγονότα ή να υπάρξουν ειδήσεις που θα μας σοκάρουν. Ο Ουρανός μπορεί να φέρει γεγονότα για να μας δείξει με έναν εμφατικό τρόπο, τι δεν είναι πια σταθερό ή λειτουργικό στην ζωή μας, ιδιωτική και δημόσια, και θα πρέπει να απομακρυνθεί, να εκλείψει ή να αλλάξει. Μέσα όμως από όλη αυτή την ασταθή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο πλανήτης, μας αφυπνίζει και μας δείχνει μια νέα αλήθεια, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαμε, και μας οδηγεί σε έναν νέο τρόπο ύπαρξης, σε μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης.

Η αντίθεση Σελήνης-Ερμή έχει σαν κύρια συμπτώματα την σύγχυση, το άγχος, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον εθισμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις μέρες αυτές στις επαφές με τον κόσμο γύρω μας, στις συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις που μπορεί να διεξάγουμε, στα ζητήματα που θίγουμε ή στις αποφάσεις που παίρνουμε. Την μια στιγμή μπορεί να είμαστε πραγματιστές και εξαιρετικά αναλυτικοί, την επόμενη να κυριευτούμε από έντονο συναίσθημα και στο τέλος να καταλήξουμε σε παραλογισμούς και υστερίες. Η όψη καθιστά δύσκολο να κατανοήσουμε τα ίδια μας τα συναισθήματα, πόσο μάλλον να τα μοιραστούμε με τους γύρω μας. Η πολωμένη σκέψη κάνει πρακτικά αδύνατη την εύρεση εσωτερικής ισορροπίας, μας εμποδίζει στο να χαλαρώσουμε, ακόμη και στο να κατανοήσουμε ή να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα.

Το τρίγωνο Σελήνης-Άρη γεννά πάθος, έλξη και επιθυμία. Μας οπλίζει με θάρρος να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να πάρουμε το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών μας. Ξέρουμε διαισθητικά τι να κάνουμε και πως να ενεργήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε. Είμαστε άμεσοι και διεκδικητικοί, χωρίς να γινόμαστε αυταρχικοί ή αγενείς. Είναι μια εξαιρετική όψη για να υπερασπιστεί κανείς τον εαυτό του, τα συμφέροντα και τα πιστεύω του. Οι καλές ηγετικές ικανότητες και η θετική στάση θα φέρει την στήριξη των γύρω μας. Ο ενθουσιασμός θα είναι μεταδοτικός, και ως εκ τούτου αποτελεί μια πολύ καλή χρονική στιγμή να ξεκινήσει κανείς ομαδικές δράσεις.

Θετικά συναισθήματα, ευτυχία και επιτυχία μπορεί να φέρει το τρίγωνο Σελήνης-Δία. Είναι μια όψη που μας βοηθάει να μοιραστούμε με ευκολία τα συναισθήματα μας και η θετική μας διάθεση καθιστά αυτή την χρονική στιγμή εξαιρετική για κοινωνικές συναναστροφές και καινούργιες γνωριμίες. Υπό την επιρροή της όψης είμαστε πιο δημιουργικοί, ευφάνταστοι και διαισθητικοί. Η θρησκεία, ο διαλογισμός ή οι πνευματικές αναζητήσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των υποσυνείδητων ικανοτήτων μας και θα τονώσουν την πίστη μας για το μέλλον. Οι στενές μας σχέσεις μπορούν τώρα να ευνοηθούν και να γεννηθούν καινούργιες σχέσεις, βασισμένες στην ειλικρίνεια και την διαφάνεια. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ πετυχημένες προσωπικές και επιχειρηματικές συνεργασίες.

Περνώντας τις δευτερεύουσες όψεις της σελήνης, έχουμε ένα τετράγωνο Ερμή-Ουρανού, το οποίο φέρνει μεν ενθουσιασμό και αλλαγές στην καθημερινότητα μας, γεννά όμως και μεγάλη αναστάτωση και νευρικότητα. Απροσδόκητα γεγονότα ενδέχεται να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε τα σχέδια μας ή μπορεί να λάβουμε δυσάρεστες ειδήσεις που θα ανατρέψουν το πρόγραμμα μας. Οι ρυθμοί ζωής γίνονται πιο έντονοι και υπάρχει η διαρκής αίσθηση ότι δεν θα προλάβουμε να κάνουμε όσα πρέπει. Η έλλειψη συγκέντρωσης υπάρχει περίπτωση να γίνει η αιτία για λάθη και παραλήψεις σε σημαντικά έγγραφα. Το διάστημα αυτό είμαστε λιγότερο υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, καθώς η προσοχή μας αποσπάται σε οτιδήποτε μας προσφέρει μια χαρούμενη διέξοδο από τις υποχρεώσεις και την ρουτίνα. Προσοχή στις επικοινωνίες, γραπτές και προφορικές, γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις που θα οδηγήσουν σε λογομαχίες. Το θετικό ωστόσο της όψης είναι ότι θα μας προσφέρει μια διαφορετική οπτική στα γεγονότα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πρωτότυπες λύσεις, ακόμη και σε ανακαλύψεις ή εφευρέσεις.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη αυξάνει την σεξουαλική μας ορμή, μπορεί όμως να προκαλέσει δυσκολίες στην σχέση, εάν υπάρχει σεξουαλική δυσαρμονία ή υποβόσκει κάποια ένταση. Σε μια ισορροπημένη σχέση θα φέρει η περίοδος αυτή την αναγέννηση της σεξουαλικής τους ζωής, ενώ σε μια σχέση που υπάρχουν προβλήματα, απωθημένα και απογοητεύσεις, είναι πιθανό να γεννηθεί ένταση, αγανάκτηση, ακόμη και μίσος. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη είναι χαρακτηριστικό για τον θυμό, την έλλειψη ελέγχου και την παρορμητικότητα που φέρνει, και εάν είμαστε εκ φύσης οξύθυμοι ή παρορμητικοί, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία κάθε πρόκληση, ώστε να μην εκτραχυνθούν οι καταστάσεις. Οι αδέσμευτοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πολλές και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που όμως δεν αναμένεται στις περισσότερες περιπτώσεις να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία φέρνει αισιοδοξία, χαρά, γενναιοδωρία και φιλικότητα, δεν είναι όμως η ιδανική όψη όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα, όπου απαιτείται υπεύθυνη στάση και συντηρητική προσέγγιση. Είναι μια καλή όψη για κοινωνικές συναναστροφές και καινούργιες γνωριμίες, θα πρέπει όμως να προσέξουμε τις επιλογές μας, γιατί η υπερβολική μας αισιοδοξία ενδέχεται να μας οδηγήσει σε κακές επιλογές. Η σημαντικότερη επιρροή της όψης όμως αναμένεται στα οικονομικά μας, καθώς η Αφροδίτη κυβερνά το χρήμα και ο Δίας τον πλούτο. Θα υπάρχει η τάση για υπερβολικές δαπάνες σε είδη πολυτελείας, σε ψώνια, στην διασκέδαση ή στα ταξίδια, με συνέπεια να ξεπεράσουμε κατά πολύ τις οικονομικές μας δυνατότητες και να χρεωθούμε μέχρι τον λαιμό χωρίς να το καταλάβουμε.

Θλίψη και μοναξιά φέρνει η αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου λόγω είτε των απογοητεύσεων στην ερωτική μας ζωή, είτε των οικονομικών δυσκολιών που γεννούν την ανάγκη περιορισμού των δαπανών μας. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για κοινωνικές επαφές και θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, ώστε να βρούμε και πάλι τις ισορροπίες μας σαν άτομα. Ίσως να αντιμετωπίσουμε πίεση από αγαπημένα μας πρόσωπα να βελτιώσουμε τις προβληματικές μας σχέσεις, τώρα όμως, υπό την επιρροή της παρούσας όψης, μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Ας προσπαθήσουμε ωστόσο να προσδιορίσουμε την πηγή των δυσκολιών στην σχέση μας αυτή, ώστε με την κατάλληλη προεργασία ή μέσα από μια προσπάθεια αυτό-βελτίωσης, να είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε όταν θα είναι οι συνθήκες ώριμες. Ως προς τα οικονομικά μας, θα είναι καλό να εξοφλήσουμε χρέη ή εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον να σχηματίσουμε μια πλήρη και λεπτομερειακή εικόνα για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών μας. Όσοι μεταξύ μας υποφέρουν από κατάθλιψη, η όψη αυτή δεν θα τους βοηθήσει καθόλου, μια και επιτείνει το συναίσθημα της μοναξιάς και της λύπης.

Η σύνοδος Άρη-Δία είναι μια ιδανική όψη για να ξεκινήσει κανείς οτιδήποτε καινούργιο. Η σωματική μας δύναμη αυξάνεται και το ένστικτο μας είναι πιο έντονο, με συνέπεια να είμαστε πιο δημιουργικοί. Έχουμε την αυτοπεποίθηση να πετύχουμε στις δράσεις μας, είτε είναι επαγγελματικές, είτε ανήκουν στην προσωπική σφαίρα. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση ωστόσο μπορεί να μας οδηγήσει σε προβλήματα γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή να μην ξεφύγουμε από το μέτρο. Καλή τύχη έχουν οι αθλητικές δραστηριότητες ή όσες έχουν έντονο το στοιχείο της περιπέτειας ή του ανταγωνισμού.

Το τετράγωνο Δία-Κρόνου δημιουργεί εσωτερική ένταση, καθώς αντιμετωπίζουμε περιορισμούς ή έντονη κριτική. Κάποια δεδομένα μπορούν να εκλείψουν ξαφνικά από την ζωή μας ή οι πεποιθήσεις μας, γύρω από τις οποίες δομήσαμε την ζωή μας, να καταρρεύσουν, με αποτέλεσμα να αντικρύζουμε ένα αβέβαιο μέλλον. Οικονομικές δυσκολίες ενδεχομένως να υπάρξουν για πολλούς, με συνέπεια να είναι αναγκαία η λήψη περιοριστικών μέτρων ως προς τις δαπάνες μας. Μπορεί όμως και μια σχέση μας που παρουσιάζει εξαιρετική αστάθεια ή πολύ μεγάλα προβλήματα τον τελευταίο καιρό να φτάσει στο τέλος της. Ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας μπορεί να φτάσει σε κρίσιμο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του. Σε πρώτο στάδιο θα μας κυριεύσει απογοήτευση και αβεβαιότητα. Στην συνέχεια θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά, υπομονή και αγώνας, ώστε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο να έρθει η οριστική λύση, άρα και η δικαίωση και η επιβράβευση των κόπων μας. Είναι αδιαμφισβήτητα μια δύσκολη όψη, η οποία όμως μπορεί να μας κάνει πιο υπεύθυνους και να ανοίξει καινούργιες προοπτικές στην ζωή μας, εάν την εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει.

Είναι πολλές οι κύριες και οι δευτερεύουσες όψεις της Πανσελήνου του Αυγούστου, οι περισσότερες των οποίων δύσκολες, ίσως και επικίνδυνες. Θα υπάρχει εκνευρισμός και ένταση, ανασφάλεια και μεγάλες ανατροπές, που θα μας αποσυντονίσουν. Ο επαναστάτης Ουρανός, που κυριαρχεί με την ενέργεια του στην Πανσέληνο του Αυγούστου, θα προκαλέσει αιφνίδια δυσάρεστα γεγονότα, που θα επηρεάσουν τις συνθήκες διαβίωσης μας, πιθανών λόγω στρατιωτικής δράσης ή των περιορισμών που θα επιβάλουν τα σώματα ασφαλείας (ενεργοποίηση 6ου οίκου!). Η επίσης μεγάλη επιρροή του Κρόνου στην παρούσα σελήνη φέρνει περιορισμούς, δυσκολίες και οικονομική δυσπραγία. Η ένταση θα είναι συνεχής και κορυφούμενη, μέχρι την Πανσέληνο-Σεληνιακή έκλειψη της 18ης Σεπτεμβρίου στο ζώδιο των Ιχθύων, η οποία ενεργοποιεί τον άξονα 1ου- 7ου οίκου, προαναγγέλλοντας εντάσεις μεταξύ των εθνών και έντονες διπλωματικές ζυμώσεις.

Η επίσης έντονη παρουσία του Άρη γεννά επιθετικότητα, θυμό, πάθος, καθώς και την παρόρμηση για ανάληψη δράσης. Σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην διατήρηση μιας ειρηνικής και νηφάλιας ατμόσφαιρας. Σε προσωπικό επίπεδο συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τις βδομάδες που ακολουθούν, καθώς οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης, μπορούν να φτάσουν τις διαπροσωπικές εντάσεις στα άκρα, να υποδαυλίσουν παλιά μίση και έχθρες ή να γεννήσουν ενδοοικογενειακή βία, που σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ενδεχομένως να καταλήξουν σε εγκλήματα.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

 

© 2024 tlife.gr