Τι σημαίνει για κάθε ζώδιο η είσοδος της Αφροδίτης στον Ταύρο;

Η Αφροδίτη εισήλθε στο ζώδιο του Ταύρου στις 29 Απριλίου όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 23 Μάϊου, επιστρέφοντας σε ένα από τα δύο ζώδια που κυβερνά. Είναι ο πλανήτης της αγάπης, της ομορφιάς, της αρμονίας, συνδέεται όμως και με την αξία της αυτοεκτίμησης. Εκφράζει δε την ικανότητα μας να προσελκύουμε αυτό που θέλουμε στην ζωή, είτε πρόκειται για τον έρωτα, είτε για υλικά αποκτήματα.

Η Αφροδίτη κυβερνά τα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης, το οποίο συνδέεται με την σταθερότητα, την πρακτικότητα και τον αισθησιασμό. Ο Ζυγός ως ζώδιο του αέρα έχει σχέση με την αρμονία, τις σχέσεις και την ισορροπία. Η Αφροδίτη αποτελεί την ενσάρκωση της γυναικείας ενέργειας και μετουσιώνει την ικανότητα μας να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Μας προικίζει δε με την αίσθηση της ομορφιάς και της αρμονίας. Είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις, τόσο τις ρομαντικές, όσο και τις επαγγελματικές, και την ικανότητα μας να εκτιμούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι η ερωμένη, η σαγηνεύτρα θεά που αποζητά την αγάπη και την αφοσίωση από το ταίρι της. Εδώ είναι η κατοικία της και προσφέρει σταθερότητα και ρομαντισμό στις σχέσεις.

Αισθηματικά

Το διάστημα που πραγματοποιεί διέλευση από τον Ταύρο, ενισχύει την ικανότητα μας να αγαπάμε και να εκτιμάμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό βοηθάει στην δημιουργία και διατήρηση αρμονικών αισθηματικών σχέσεων. Υπό την επιρροή της πολλοί θα γίνουμε το διάστημα αυτό ρεαλιστές και πρακτικοί στις σχέσεις μας, θα αναζητήσουμε σταθερότητα και ασφάλεια και πιθανόν να δεσμευτούμε μακροχρόνια σε μια ρομαντική σχέση.

Όσοι βρίσκονται ήδη σε σχέση ή είναι παντρεμένοι, η διέλευση αυτή θα φέρει τους συντρόφους πιο κοντά. Για να μπορέσουμε να κάνουμε ευεργετική χρήση της θετικής ενέργειας του πλανήτη στις σχέσεις μας, θα πρέπει να βρούμε τις υγιείς ισορροπίες μεταξύ των προσωπικών μας αναγκών και αυτών του συντρόφου μας. Οφείλουμε να είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε, να ακούσουμε πραγματικά τις ανάγκες του συντρόφου μας και να είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε, χωρίς να προδώσουμε τις αρχές μας ή να θυσιάσουμε την προσωπική μας ευτυχία.

Για όσους αναζητούν τον έρωτα, η Αφροδίτη στον Ταύρο μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν το άλλο τους μισό. Το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να προσελκύσουμε άτομα που είναι σταθερά, πρακτικά και αισθησιακά. Το αρνητικό της διέλευσης αυτής, ειδικά για τις καινούργιες σχέσεις, είναι ότι μπορεί να «κολλήσουμε» σε ένα άτομο, να γίνουμε πεισματάρηδες, άκαμπτοι ή και ζηλιάρηδες, κάτι που θα δυσκολέψει αισθητά την εμβάθυνση της σχέσης και την δημιουργία ενός αρμονικού κλίματος.

Οικονομικά

Η διέλευση αυτή μπορεί να φέρει σε αρκετούς ευκαιρίες για οικονομική ευημερία και υλική άνεση. Υπό την επιρροή της Αφροδίτης στον Ταύρο γινόμαστε αναφορικά με την διαχείριση των οικονομικών μας πιο πρακτικοί και ρεαλιστές. Παρόλα αυτά, καθώς η Αφροδίτη είναι η θεά της ομορφιάς που λατρεύει την πολυτέλεια, θα έχουμε την ροπή να ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για καλλωπισμό ή για άλλες αισθησιακές απολαύσεις. Μπορεί όμως να μας ωθήσει να ρισκάρουμε και να κάνουμε επικερδείς επενδύσεις. Είναι η περίοδος που έχουμε οικονομική εύνοια, κάτι που μπορεί να αποφέρει κέρδη από επενδύσεις αλλά και από κάθε είδος τυχερού παιχνιδιού.

Η θέση αυτή όμως πολλές φορές μας οδηγεί στην υπερβολική αγάπη για το χρήμα, την πολυτέλεια και τα υλικά αποκτήματα, με αποτέλεσμα να γινόμαστε άπληστοι και εγωιστές. Για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την ευνοϊκή ενέργεια του πλανήτη, θα πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες εκείνες, που να ικανοποιούν τις προσωπικές μας ανάγκες, να καλύπτουν όμως και τις επιθυμίες μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε υπερβολές, στην φιλαργυρία ή σε ανώφελες σπατάλες. Ίσως να χρειαστεί σε στιγμές να αναλάβουμε υπολογισμένα ρίσκα, που θα μπορούσαν να μας αποδώσουν κέρδη στην πορεία και να δημιουργήσουν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για μας και την οικογένεια μας.

Αστρολογικές όψεις

Είναι αρκετές οι όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη όσο θα διέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου, όλες με τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

1 Μαΐου 2024: Τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα από Ταύρο και Υδροχόο

Το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην αισθηματική μας ζωή, καθώς μπορεί να ενσκήψουν ζητήματα ελέγχου και επιβολής στις υπάρχουσες σχέσεις. Εάν υποβόσκει κάποια ένταση στην σχέση, μπορεί να εκφραστεί τώρα μέσα από χειριστικές συμπεριφορές, με ζήλια και κτητικότητα. Η ρίζα του κακού ωστόσο, από εκεί που θα πηγάζει όλη αυτή η εριστική συμπεριφορά, θα είναι ο φόβος ή η ανασφάλεια, ότι δεν μας αγαπάνε ή δεν μας εκτιμούν αρκετά. Μια σχέση που είναι ήδη προβληματική, με την όψη αυτή και τις συμπεριφορές που θα φέρει μπορεί να φτάσει στα άκρα και να διαρραγεί. Στις σταθερές σχέσεις μπορεί να φέρει το τετράγωνο κάποιους κλυδωνισμούς, θα αποτελέσει όμως και μια ευκαιρία για μετασχηματισμό στην δυναμική της σχέσης. Η όψη αφορά κυρίως το 1ο δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

13 Μαΐου 2024: Εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου από Ταύρο και Ιχθύες

Το εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου αυξάνει την ανάγκη μας για συντροφικότητα, για αγάπη και εκτίμηση. Θα αναζητήσουμε την επιβεβαίωση από το ταίρι μας ή μια πιο μακροχρόνια δέσμευση, θα του προσφέρουμε όμως αντίστοιχα χαρά και ικανοποίηση. Οι καινούργιες σχέσεις είναι πιθανές, αλλά υπό την επιρροή της όψης δεν μας ενδιαφέρουν οι επιφανειακές σχέσεις ή οι εφήμερες σεξουαλικές επαφές, αλλά οι σοβαρές δεσμεύσεις. Σχέσεις που ξεκινούν με Κρόνο μπορεί να σημαίνει ότι προσελκύουμε πολύ σοβαρά άτομα, άτομα που θα είναι αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας από εμάς ή πρόσωπα που θα διαδραματίζουν παράλληλα και τον ρόλο του μέντορα ή του προστάτη. Αναφορικά με τα οικονομικά μας, οι μέρες γύρω από την όψη προσφέρονται για επενδύσεις σε έργα τέχνης, ακίνητα ή σε μετοχές blue-chips. Είναι δε ιδανικές οι συνθήκες να εξοφλήσει κανείς ένα χρέος ή να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποταμίευσης. Αφορά το εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου κατά κύριο λόγο το 2ο δεκαήμερο των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες).

18 Μαΐου 2024: Σύνοδος Αφροδίτης-Ουρανού στον Ταύρο

Η σύνοδος των δύο πλανητών φέρνει έναν άνεμο αλλαγής και έναν ενθουσιασμό, παράλληλα με πολλά απρόοπτα. Η ανάγκη για διέγερση ή για μια ανανέωση στην σχέση μπορεί να μας οδηγήσει σε σεξουαλικούς πειραματισμούς, σε δράσεις που ξεφεύγουν από τα συνήθη πλαίσια, ακόμη και σε ακραίες επιλογές και μια επαναστατικότητα, που μπορεί να θέσουν την σχέση μας σε κίνδυνο. Θα ήταν καλό να διοχετεύσουμε την ενέργεια της όψης σε δημιουργικές και εποικοδομητικές για την σχέση μας δράσεις, μια και η όψη έχει επίδραση λίγες μέρες και θα ήταν ανώφελο να δυναμιτίσουμε κάτι που μας είναι πολύτιμο. Οι καινούργιες γνωριμίες και οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν με την σύνοδο θα χαρακτηρίζονται από άφθονο ενθουσιασμό και πάθος, δεν θα έχουν όμως διάρκεια στον χρόνο. Έντονες συγκινήσεις μπορεί να βιώσουμε επίσης στα οικονομικά μας, με μια επένδυση που θα κάνουμε. Το πιο πιθανό όμως είναι να καταφύγουμε σε παρορμητικές αγορές, κυρίως καταναλωτικών αγαθών πολυτελείας, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό μας εάν δεν είμαστε συνετοί. Η όψη αφορά τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του 3ου δεκαημέρου.

23 Μαΐου 2024: Σύνοδος Αφροδίτης-Δία στον Ταύρο

Η σύνοδος Αφροδίτη-Δία στην τελευταία μοίρα του Ταύρου προμηνύει αγάπη, αρμονία και ευτυχία, χρήματα, ευκαιρίες και επέκταση. Τις μέρες γύρω από την όψη δεν χρειάζεται να αγωνιστούμε σκληρά γι’ αυτό που επιθυμούμε, μια και θα ανοίξουν εύκολα οι δρόμοι για την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας. Είναι ένα διάστημα που θα δεχτούμε τα δώρα του σύμπαντος για την εργατικότητα, την σοβαρότητα μας και το καλό μας κάρμα για τις καλές πράξεις που έχουμε κάνει. Είμαστε ελκυστικοί στους γύρω μας, τόσο ερωτικά όσο και κοινωνικά, λόγω της εσωτερικής μας ισορροπίας, της αρμονίας και της ζεστασιάς που εκπέμπουμε. Είμαστε δημοφιλείς και μπορούμε να συνάψουμε με ευκολία καινούργιες σχέσεις κοινωνικές, επαγγελματικές, φιλικές ή ερωτικές. Αποτελεί μια από τις ιδανικότερες όψεις για να γεννηθεί ένας καινούργιος έρωτας, μια και θα μας φέρει το τέλειο ταίρι. Και από οικονομικής άποψης αποτελεί η όψη μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσουμε τον υλικό μας πλούτο. Οι επενδύσεις θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη, ειδικά εάν είναι σε έργα τέχνης, σε κοσμήματα και άλλα είδη πολυτελείας. Δεν θα πρέπει δε να θεωρηθεί απίθανο, να υπάρξει ένα απροσδόκητο κέρδος. Κερδισμένοι της όψης και πάλι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου.

23 Μαΐου 2024: Εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα από Ταύρο και Ιχθύες

Η όψη μεταξύ Αφροδίτης και Ποσειδώνα διεγείρει την αισθησιακή μας πλευρά και φέρνει παθιασμένες ρομαντικές συναντήσεις. Στην ερωτική μας ζωή μπορεί να ανακαλύψουμε ευφάνταστους τρόπους για να βελτιώσουμε την ερωτική απόλαυση. Με τον μαγνητισμό που θα εκπέμπουμε, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ένα τρυφερό και στοργικό άτομο τις μέρες αυτές εάν είμαστε ελεύθεροι, ίσως και έναν γνήσιο σύντροφο ψυχής, τον πνευματικό μας συνοδοιπόρο. Η πνευματική αγάπη μπορεί τώρα να εκφραστεί μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά στον σύντροφο ή στα άτομα που μας περιβάλουν. Η ανιδιοτελής και συμπονετική φύση μας θα μπορούσε να κάνει την διαφορά στις ζωές των γύρω μας. Η όψη προσφέρεται επίσης για ψώνια, μια και η καλή αισθητική συναντά την ομορφιά. Ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ, κοσμήματα ή διακοσμητικά είδη για το σπίτι μπορούν να κάνουν εμάς και το περιβάλλον μας πιο όμορφο, προσθέτοντας μια πινελιά πολυτέλειας στην ζωή μας. Επηρεάζονται ιδιαίτερα από την όψη οι γεννημένοι το 3ο δεκαήμερο των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες).

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164